- در نظر داشتن اهداف: هر محتوایی با اهداف معینی نگاشته می شود و کاربران خاصی را مورد توجه قرار می دهد. هدف محتوا باید به طور شفاف در نظر گرفته شود.
- پیوستگی و انسجام مطالب: نحوه گسترش مطالب معمولا به دو روش از جز به کل رسیدن و یا از کل به جز رسیدن است تنظیم می شود. با توجه به دیدگاه سیستمی برای نگاشتن محتوا ،از کل به جز رسیدن مدنظر قرار می گیرد. که ابتدا قالب کلی و خواص مشترک یک جا بیان می شود سپس بتدریج حالت ها و شرایط خاص افزوده می شود و یادگیری بهتر و عمیق تر انجام می شود.
- استفاده از مثال های ساده و تشریحی: با استفاده از مثال ها می توان پیجیدگی مطالب را کاهش داد و فرآیند یادگیری را تسهیل کرد.
- ارتباط منطقی بین مطالب
- میزان روشنی و دقت در عرضه مفاهیم ، تعداد و کیفیت مثال ها و محتوا
- سادگی و روانی و قابل فهم بودن برای مخاطب
و... .
در مورد محتوا ی مناسب اموزشی و نحوه ی تعیین آن نیاز به بررسی و مطالعه بیشتر است که با جستجوی در فضای مجازی این امر خیلی محقق نشد . آنچه از نظر گذشت برداشت هایی چند از مطالعات محدود در این حوزه بود بی شک نیازمند بررسی های بیشتر است.
پ.ن : گاه باید سخن کوتاه کرد و هر بیشی دلیل بر به بودن نیست. کوتاه و موجز ولی از نظر ما مکفی. تا زمانی که گفتار تازه و جالبی باشد برای بیشتر گفتن و گرنه ما را با آب بندی کردن میانه ای نیست! ...
بر روزگار خوش ان شا الله